23 Ekim 2010 Cumartesi

Bir paletten ne yapılabilir?

Yoğun bir hafta geçirdikten sonra keyifli bir hafta sonu geçirmenin en alternatifli yollarından biri evde sere serpe uzanıp tembellik yapmak olsa gerek… İşte ben öyle bir hafta sonu geçiriyorum bu hafta. Keyfe keder bir bünye ile tv karşısındaki kanepemle hasret gideriyorum. Kahvemi yudumlayıp, alem-i cihana karşı “banane bee” nidası ile günümü gün ediyorum ve sefam olsun demekten kendimi alıkoyamıyorum nedense… Yapmam gereken bir sürü şey olmasına rağmen, içimdeki tek bir hücre bile oralı olmuyor; ne hoş! Birkaç gündür çok istememe rağmen blogta paylaşmam gerekenleri erteleyip duruyorum. Artık yeter diyerek birikmiş klasörlerin sayısını azaltmak adına yine klavye başında geçtim. Sonbaharın kasveti ve kış mevsiminin kapıya yavaştan dayanmış olması metabolizma da sarsıcı etkiler yaratsa da hayat devam ediyor… 

Özellikle nakliye sektöründe kullanılan ve "Palet" diye adlandırılan şey
Uzun zamandır nette rastlayıp bir klasörün içine biriktirdiğim görselleri paylaşma niyetindeyim şu an. Orada burada denk gelip her gördüğümde içimde yeni bir şey yapma hevesi uyandıran hazır bir malzemeden bahsetmek istiyorum. Yani nakliye işlerinde oldukça fazla kullanılan paletlerden… Ebat ve malzeme olarak oldukça kullanışlı bir forma sahip olan paletler, insanda sürekli bir şeyler yapma isteği uyandırıyor. En azından bende ki etkisi böyle. İster olduğu gibi kullan, istersen de parçalayarak… Her şekilde de çok fazla şey yapabilme şansı tanıyor. Bunun örnekleri de oldukça fazla. Nette her karşılaştığım palet kullanımı ile ilgili örnekleri bir klasörde toplamıştım; bir gün gelirde bunlara ait bir paylaşımda bulunurum diye… Sanırım o gün bu günmüş.

Hadi başlayalım;

Acaba; bu hiç bir özelliği olmayan şeyden neler yapılabilir? Ya da kimler neler yapmıştır? Ya da kim böyle bir şey için vaktini harcar? Bunlar gibi bin tane soru sorabiliriz. Cevabını bulmak aslında o akdara zor değil...

Mesela bir yatak yapılabilir mi?
İşte cevabı;


Palet, öncelikle olması gereken ölçülerde kesiliyor.

Sonra zımparalanıyor...

Gereken birleştirme işlemleri tamamlanıyor.


Tekerler monte ediliyor.


Yatağın ana gövdesi oluşturuluyor.

Ve son olarak bitmiş hali;
Görsellere ait link için buradan buyrun...

Bir başka yatak önerisi de bu;

Görsele ait link için buradan buyrun...

Başka bir yatak denemesi de şöyle; 

Görsele ait link için buradan buyrun...

Yatak denemeleri daha bitmedi;


Ya da;


Görsellere ait link için buradan buyrun...

Peki paletelerle bir ofis yapılabilir mi?
İşte cevap;









Görsellere ait link için buradan buyrun...

Bir kitaplıkta yapabiliriz;

Görsele ait link için buradan buyrun...

Peki, odamızın bir duvarını paletlerle kaplasak nasıl olur?

Görsele ait link için buradan buyrun...

Gelelim sehpa denemelerine;







Görsellere ait link için buradan buyrun...

Bir başka alternatifte şöyle;





Ya da;




Görsellere ait link için buradan buyrun...

Belki şöyle bir şey denemek isteyenlerde olabilir;

Görsele ait link için buradan buyrun...

Sade ve gösterişsiz sevenler için;


Görsele ait link için buradan buyrun...

Ya da;

Görsele ait link için buradan buyrun...

Bahçenizde kullanabileceğiniz bir sehpa ise yapacağınız, aşağıdaki sizin için bir örnek olabilir;






Görsellere ait link için buradan buyrun...

Tüm bunların yanında bir kaç farklı örnekte verebiliriz;







Görsellere ait link için buradan buyrun...
Daha başka;















Görsellere ait link için buradan buyrun...

Bir kaç öneri daha;


Görsellere ait link için buradan buyrun...


Hadi bakalım; denemesi bedava...















10 yorum:

  1. senin yapacağın palet eylemini merak etmekteyim
    selamlar ve sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Artık ahşap paletler yerine plastik paletler kullanılıyor. Avrupa Birliği kabul etmiyormuş yanılmıyorsam. Büyük bir olasılıkla ahşap paletler bu yüzden açığa çıktı.:)
    Ben bu yaz plastik paletden yatak çalışmaları yaptım. Ahşaplar kadar 'karizmatik' durmadığı için paletlerin üzerine tam ölçüsünde kırmızı örtüler kesip diktim ve yatağı onun üzerine koydum. Kumaş kaplamalı baza gibi görünüyorlar ve tek kişilik yatak ölçüsü dar olduğu için, tüm çevreden kırmızı bazayı görebiliyorsunuz. Nevresim takımını da bu renkle uyumlu olan renk ve desenlerde kullanınca gerçekten çok şık bir çözüm oluyor. Yazlıktaki yatak sorunumu çözmüş oldum.:)
    Bu arada görselleriniz çok zengin. Siz yine böyle biriktirip paylaşmaya devam edin bence.;-)
    Sevgiler,
    Sema.

    YanıtlaSil
  3. Nalan öğretmenim, Sizi görmek ne güzel... Uzun zaman olmuştu yorumlarınızı görmeyeli :D

    Şu an palet işi ile ilgili hummalı çalışmalar içindeyim. Çok orijinal bir şey olmasa da yukarıdaki örneklere benzer bir şeyler yapacağım sanırım. Bitince sizlerle de paylaşırım.

    Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Sema hanım, ben de daha önce bir yerde okumuştum şu plastik palet işini... Plastik paletler, ahşap paletlerin yaptığı görevi nakliye işinde belki yerine getirir ama bizim gibi dekorasyonda kullanacaklar için pek alternatifli olmayacağı kesin :)))

    Bu arada paletlerden yaptığınız yatak projenizde gerçekten akıllıca olmuş. Mühim olan para harcayarak yeni bir şeyler almaktansa varolan malzemeleri değerlendirmek... Bu konuda güzel bir örnek teşkil ettiniz; sağolun...

    Ben fırsat buldukça yaptıklarımı ve biriktirdiklerimi paylaşmaya devam edeceğim. İlginiz için teşekkürler...
    :)

    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Haklısın, kamyon kasalarından bana sürekli göz kırpan bu malzemenin adının palet olduğunu bilmiyordum. Çok teşekkürler :)

    Sema harikasın, demek plastiklerinden yatak yaptın. Ellerine sağlık!

    Peki Methods'cum, bu paletleri nereden buluruz?

    Ben bunları fotoğraf çekiminde kullanmayı planlar ve planlarım iyi giderse bu çekimleri sizlerle paylaşarak çok keyif alırım :))

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Methods,
    Çeşitli malzemelerin geri dönüştürülerek, yeniden değerlendirilerek kullanılmasına ilişkin projeler bizim de çok ilgimizi çekiyor. Bu tür çalışmalar çevreci ve ekonomik çözümler sunmalarının yanısıra hepsi ayrı birer yaratıcılık ve tasarım örneği olarak da karşımıza çıkabiliyor.
    Bundan böyle bu örnek paylaşımlarınızı ilgiyle izlemeye devam edeceğiz. Güzel bir hafta dileklerimizle...
    Dekor Guru Ekibi
    www.dekorguru.com

    YanıtlaSil
  7. Ayça, ben de bu malzemenin adının palet olduğunu ilk öğrendiğimde ne alaka demiştim kendi kendime... Şimdilerde inanılmaz sempatik geliyor :)))

    Palet, bir çok yerde gördüğümüz, çöp kenarlarında zaman zaman karşılaştığımız bir malzeme aslında. Benim evimin hemen karşısında bu işin ticaretini yapan büyük bir yer var. Ben ordan bir tane satın aldım; 13.00 TL'ye... En kalitelisi ama :))) En kısa zamanda ona yeni görünümünü kazandırıp sizlerle paylaşacağım.

    Sizin de paylaşacağınız fotoğraflarınızı merakla bekliyor olacağım :D

    YanıtlaSil
  8. Dekor Guru, yorumunuz ve bu güzel paylaşımınız için teşekkürler...

    Her zaman bekleriz :))
    Selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ben bu paletlere bunca zamandir bakiyorum ama boyle bir sey yapilabilecegini goremiyorum. Insan her baktigina anlamli bi gozle bakmaliymis meger. Deseler sundan soyle seyler yapiliyormus, dusun bakalim neler yapilir, bi seler bulurum ama ondan biseler yapilacagini da kesfetmek baska tabi. Bu beynin biraz daha gelismesi lazim yav, ben gidip bal yogurt, uzum falan yiyim :)

    YanıtlaSil
  10. m d, Eminim sizin de bir paletten yapabileceğiniz çok şey vardır. Sadece gereksinim meselesi bu... Demek ki gerek duyulmamış :)))

    YanıtlaSil

Sen de dök içini...