19 Ekim 2010 Salı

Gelin kendi abajurumuzu kendimiz yapalım!


Çok fazla harcama yapmadan elimizde hazır bulunan ve ayakta durmak için bir gövdeye ihtiyaç duyan abajurumuzun yardımına koşalım; sevaptır :))

Peki bunun için ne yapmamız gerekiyor? Çok fazla bir şeye ihtiyacınız olmadığı gibi sonucunda da çok estetik ve kullanışlı bir sonuç elde edeceğinize emin olabilirsiniz. 


İlk olarak ihtiyaç duyduğumuz şey; çeşitli boylarda pet şişeler olacak. Bununla birlikte ana gövdeyi oluşturmak için kullanacağınız şişe boyunda bir metal boru. Işık mekanizması için; elektrik kablosu, lambayı takmak için duy ve gövdeyi oluşturmak için beyaz çimento.




Öncelikle ana gövdeyi oluşturacağımız pet şişenin alt kısmından, önceden hazır ettiğimiz küçük şişenin girebileceği genişlikte bir delik açıyoruz. Bununla birlikte şişenin kapak kısmına, metal borunun ucunu yerleştireceğimiz bir delik daha açtıktan sonra metal boruyu şişenin içine yerleştiriyoruz.



Ters olarak, dikey bir şekilde bir bardağın içine oturttuğumuz şişenin içini; hazırladığımız beyaz çimento ve su karışımı ile dolduruyoruz. Çimento tam olarak donduktan sonra dışını kaplayan plastik şişeyi bir kesici yardımı ile keserek çıkartıyoruz.


Abajurumuzun alt kısmını oluşturan yere matkap yardımı ile kabloyu geçireceğimiz bir delik açıyoruz.



Bir ucuna fiş taktığımız kabloyu gövdenin alt kısmında metal boruya sokarak, üst taraftan çıkana kadar itiyoruz. Kablonun ucunu duy ile bağladıktan sonra abajurun üst kısmına takacağımız başlığı monte ediyoruz ve abajurumuz bitmiş oluyor…

İşte sonuç;

 Görsellere ait alıntı için buradan buyrun...

1 yorum:

  1. Ne diyeceiğimi bilemedim harika bir çalışma olmuş bu...paylaştıgın ıcın tesekkur ederımm..

    YanıtlaSil

Sen de dök içini...