22 Kasım 2009 Pazar

Ahşap Kablo Sevk Makaralarını Nasıl Değerlendirmeli?




Hemen hemen herkesin hayatında mutlaka bir kez de olsa gördüğü bir şeydir herhalde ahşap kablo sevk makaraları. Genellikle elektrik işi ile ilgili çalışmaların yapıldığı inşaat vb. gibi mekanlarda görmeniz olasıdır. Bununla birlikte elektrik işi yapan dükkanlarda da rastlayabilirsiniz. Ben oldum olası sevmişimdir bu makaraların formunu. Her gördüğümde acaba bundan ne yapmalı diye mutlaka düşünürüm. Geçmişte bir fırsat yakalamış ve öğrenciliğim sırasında salonumda yemek masası olarak kullanmıştım. Sonrasında kıymetini bilmediğimden mütevellit ziyanlara karıştı gitti…

Gelelim bu kadar laf salatasını neden yaptığımıza;


Ahşap kablo sevk makaraları ile yapılabilecekler hakkında sizlerle birkaç geridönüşüm çalışmasını paylaşmakta fayda görüyorum.



Orta boylarda üretimi yapılan ahşap kablo sevk makaraları ile yapılmış bir puf karşınızda. Göründüğü üzre yapımı da oldukça basit. Makaranın ahşabını istediğiniz renkte Plastik boya(su bazlı) yada yağlıboya ile boyadıktan(yağlı boya ile boyamak istiyorsanız öncesinde astar boya atmanız gerektiğini de unutmayınız) sonra iş oturma yerini yapmaya geliyor. Döşemecilerden kolaylıkla bulacağınız döşeme süngeri ile üst kısmını kaplayıp beğendiğiniz desende ve türde aldığınız döşemelik kumaş ile kaplayacaksınız.
 




Puf fotoğraflarına ait alıntılar için buradan buyrun....

Ve yine alternatif bir çözüm önerisi üretmişler; sallanan sandalye… Bunu yapmak için biraz teknik desteğe ihtiyacınız olsa da imkansız gibi görünmüyor.

                              

                                           




Sallanan sandalye fotoğraflarına ait alıntılar için buradan buyrun                                          

12 yorum:

  1. Geçen kış sonu bizim buralarda telefon kablosu döşüyorlardı, malzeme kamyonlarında bunlardan vardı, gözüm kaldı vallahi. Tam masalıktı, en büyüklerinden, küçüklerindende birkaçtane üstteki gibi puflar yaptıkmı harika bir oturma takımı olacak. Soracağım ama bir tanıdık bulunca, masa kafama takıldı çünkü.Gene aklımda olan bir projeyi buldun, bravo yani:))

    YanıtlaSil
  2. İlk fırsatını bulduğunuzda gidip isteyin bence de... Harika bir takım olabilir. Zahmeti de çok fazla yok. Bir kaç işlem sonrasında hoş ve estetik bir geridönüşüm olacağına eminim...
    :))

    YanıtlaSil
  3. İstesek verirler mi acaba? Böyle garip isteklerde buluna buluna adım deliye çıkacak ama çok güzeller. Ben sallanan sandalyeye bayıldım. bebekler için de çok ergonomik.
    Çok güzel bir paylaşım, çok teşekkürler...
    Mutlu haftalar.

    YanıtlaSil
  4. Sesiber, bence verirler :))
    İsteyenin bi'yüzü, vermeyenin iki'yüzü...
    Biz çöpçülerin en büyük sloganı bu sanırım :))

    Bende sallanan sandalye olayına hayretle baktım. İnsanın içine yatıveresi geliyor :))

    Keyifli bir hafta diliyorum bende, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili genç öğretmenim,Öğretmenler günümüzü buradan kutlamak istedim.
    Öğrencilerin senin gibi bir öğretmene sahip oldukları için sevinsinler.Anne baban ve öğretmenlerin de senin gibi birini yetiştirdikleri için gurur duymalılar.
    Ben de seni tanıdığım için çok seviniyorum...

    YanıtlaSil
  6. Nalan öğretmenim,
    Sizinde öğretmenler gününüz mutlu olsun. Nice yıllar!

    İnanın bu güzel cümlelerin ağırlığı altında ezildim gerçekten...
    Çok teşekkür ederim.
    :)

    YanıtlaSil
  7. sevgili methods..süper bunlar yaa.amaaa almıycammmmm..yaptırmammmm:)) ben evden eşya atmaya bakıyorum yaaaa...

    YanıtlaSil
  8. aktifmutfak, hepimizin derdi aynı aslında. Kıyıpta atamadığımız bir sürü şey ve dahasına sahip olma arzusu. Buna nasıl engel olunabilir bilmiyorum...
    :)))

    YanıtlaSil
  9. Eşim bana bunlardan getırmelı :))) Şantiyeler de mutlaka bunlardan vardır.. :) çok guzel bır fıkır bayıldım..tesekkurler paylasım ıcın..

    YanıtlaSil
  10. Rica ederim...
    Biz yapamadık siz yapın bari.
    :))

    YanıtlaSil
  11. Aslında bu makaraların büyüklerini Okan Bayülgen'nin programında masa olarak kullanmışlar.

    YanıtlaSil
  12. Alternatifler yaratılabilir tabiki. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Sen de dök içini...