2 Kasım 2015 Pazartesi

YENİ TREND; LOFT DAİRELER

Loft daire nasıl ortaya çıktı?
"Loft daire ilk olarak Amerika’da ortaya çıkmıştır. Loft daireler Newyork’ta  1940’lı yılların başında kazanılmış daire tipidir. Loft daire, şehir merkezinde toprak ve daire fiyatlarının artışı yüzünden kullanılmayan endüstriyel binaların yeniden ticari alanda hizmet etmesi ile ortaya çıkan bir yapı tarzıdır. Manhattan’da yaşayan sanatçılar bu tür yapıları hem atölye hem de yaşam alanı olarak ilgi göstermiştir. Sanat galerisi olarak da kullanılmaya başlanan loft daireler zaman içerisinde moda olmuştur.

Loft dairelerin kelime anlamı, çatı katı dairelerdir. Dubleks ve tek katlı loftlar vardır. Ortak özellikleri ise az sayıda duvarın yer almasıdır. Kiraları ucuz olduğu için rağbet gören Loft daireler Türkiye’de gelişen inşaat sektörü ile ülkemizde de ilgi görmeye başlamıştır. 

Bu tür dairelerde genelde eski yapıya zarar verilmez. Yıkılmayan ama bölmelere ayrılan fabrika binalarından oluşan loft dairelerin bazı duvarlarında fabrikaların izlerine rastlamak mümkündür.

Amerika’da yer alan loft dairelerde eski yapılar tarihi eser sayıldığı için duvar bölmelerine az sayıda rastlanıyordu. Türkiye’de yer alan loft daireler, Amerika’da bulunan loft dairelerden farklılık gösteriyor. Eski yapılar dışında lüks konut projelerinde loft daire konsepti uygulanıyor"1
*1 - Alıntı 









İlgili görseller için buradan buyurun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sen de dök içini...